dilluns, 2 de febrer del 2015

- FITUR 2015, MADRID -


El dia següent a la Proclamació de Na Violant teníem una eixida a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR). A les 7:30 ja estàvem tots preparats per al llarg viatge cap a la capital d'Espanya i a pesar de la meravellosa desfilada del dia anterior, tots estàvem preparats, amb ganes i amb forces d'anar un poc mes lluny i enfrontar-nos al públic de Madrid en nom de les festes de la Magdalena, de la nostra Germandat i en nom de tot Castelló.

Va ser un viatge llarg però no pesat, ja que molta gent aprofità per a descansar i repondre l'energia gastada el dia anterior. Al baixar de l'autobús va ser quan de veres vam saber que estàvem en Madrid, els cinc graus es varen notar de seguida. En el moment en que vam entrar al pavelló, vam veure una diversificació de cultura, de gastronomia, de música i d'idiomes molt amplia. 






Quan va arribar el moment de fer presència, la nostra indumentària d'època medieval es va fer de notar en tot el pavelló, segons després, una centena de flaixos ens van rodejar i de fons es tornaren a sentir els quatre cops de baquetes. Els repics dels tambors i els forts cops dels bombos obrien pas entre la gent exaltada per veure a la recent estrenada Na Violant amb tota la seua cort de Dones de Companya i a l’Esquadra d’Honor dels Cavallers de la Conquesta. Els nostres tocs plens d'energia i de il·lusió per estar en FITUR ressonaven per tot el pavelló, tant va ser, que uns quants metres més avant ens van demanar que deixàrem de tocar durant uns certs llocs per a que les altres activitats i conferències es pogueren realitzar amb normalitat. Encara així, ens vam fer de notar i de sentir en els altres llocs, tant com que la gent, emocionada ens demanava un toc darrere de l'altre i no paraven d'aplaudir al nostre pas. Va ser una experiència molt gratificant a pesar de no poder haver tocat tant com desitjàvem. 




No haguérem pogut finalitzar l'acte sense l'ajuda de la nostra reina, Na Violant, i les seves dames de companya que, com es costum als nostres actes, ens van ajudar a interpretar la marxa ‘Provincial’. Així doncs, es van fusionar els nostres tocs amb els clamorosos vestits de les dames per a poder finalitzar l'acte emotivament.



Una vegada a l'autobús, les risses van inundar el viatge de tornada i van fer que Castelló estigues molt més prop de Madrid.


- DESPERTA, FERRO! -






(CASTELLANO)

El día siguiente a la Proclamación de Na Violant teníamos la salida a la Feria Internacional de Turismo de Madrid (FITUR). A las 7:30 ya estábamos todos preparados para el largo viaje hacia la capital de España y a pesar del maravilloso desfile del día anterior, todos estábamos preparados, con ganas y con fuerzas para ir un poco más lejos y enfrenarnos al público de Madrid en nombre de las fiestas de la Magdalena, de nuestra Germandat y en nombre de todo Castellón.

Fue un viaje largo pero no pesado, ya que mucha gente aprovechó para descansar y reponer la energía gastada el día anterior. Al bajar del autobús fue cuando de verdad supimos que estábamos en Madrid, los cinco grados se notaron enseguida. En el momento en que entramos en el pabellón, vimos una diversificación cultural, gastronómica, musical y de idiomas muy amplia.

Cuando llegó el momento de hacer presencia, nuestra indumentaria de época medieval se hizo notar en todo el pabellón, segundos después, un centenar de flashes nos rodearon y de fondo se volvieron a oír los cuatro golpes de baquetas. Los repiques de los tambores y los fuertes golpes de los bombos abrían paso entre la gente exaltada por ver a la recién estrenada Na Violant con toda su corte de Dones de Compaya y a la Escuadra dels Cavallers de la Conquesta. Nuestros toques llenos de energía y de ilusión por estar en FITUR resonaban por todo el pabellón, tanto fue, que unos cuantos metros más adelante nos pidieron que dejáramos de tocar entre unos ciertos lugares para que las otras actividades y conferencias se pudieran realizar con normalidad. Aún así, nos hicimos notar en los demás lugares, tanto que, la gente, emocionada, nos pedía un toque tras otro y no paraban de aplaudir a nuestro paso. Fue una experiencia muy gratificante a pesar de no poder haber tocado tanto como deseábamos.

No hubiéramos podido finalizar el acto sin la ayuda de nuestra reina, Na Violant, y sus Dones de Companya que, como es costumbre en nuestros actos, nos ayudaron a interpretar la marcha Provincial. Así pues, se fusionaron nuestros toques con los glamurosos vestidos de las damas para poder finalizar el acto emotivamente.

Una vez en el autobús, las risas inundaron el viaje de vuelta e hicieron que Castellón estuviera mucho más cerca de Madrid.

- DESPERTA, FERRO! -


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada