diumenge, 27 d’octubre del 2013

- VETLLA D'ARMES 2013 -


(L'article està redactat el dia després de l'acte)


No tenim paraules per a descriure la nit viscuda ahir a la Vetlla d'Armes de la Germandat de la Cavallers de la Conquesta.

La vetlada va començar amb l’arribada dels nous cavallers en rigorós silenci acompanyats pels seus padrins fins l'ermitori de Sant Francesc de la Font a la llum de les entorxes i els ajons. 







Una vegada finalitzat el temps de reflexió i oració dins de l'ermita baix l'altar del Sant, els nous cavallers i la resta dels participants d'aquesta nit, van sopar, a la llum de les entorxes, el típic pollastre al forn a l'estil medieval.

Arribades les 22.00 h. va donar inici la romeria amb els forts ritmes dels nostres tambors i bombos que trencaven el silenci durant tot el recorregut i feien de guia per als nous cavallers i veterans que caminaven a la foscor de la nit.

Fent descans al col•legi del Mater Dei i cantant la Salve a la nostra patrona, la Verge del Lledó, la comitiva va demostrar la seva fidelitat als nostres patrons i, emprenent la marxa cap a l'ermitori de la Magdalena, va començar el vertader pelegrinatge de jurament dels nous cavallers. 



Als peus de la muntanya on està situada l'ermita de la Magdalena, els nostres tambors i bombos van canviar el ritme i amb pas ferme a ritme cristià van començar l'ascensió deixant enrere el cansament i amb la motivació de celebrar el nostre primer any de vida com a Secció i l'entrada dels membres a formar part oficialment de la Germandat. 

Arribats dalt a l'ermitori i amb l'esforç reflexat als nostres rostres, vam rebre les felicitacions de tot el públic que allí es va congregar per veure l'acte. Al voltant de 70 persones van agrair el nostre sacrifici i van acompanyar a la Germandat durant tot l'acte de nomenament dels 10 nous cavallers que anit van passar a formar part de la Germandat. 





Ara començarem a treballar per a preparar i donar inici al nostre segon any amb peu ferme i amb esperit de superació per créixer acte en acte

Des d’aquestes paraules felicitem als nostres membres (Edu, Albert, Jose, Joan Q. , Jaume, Joan R.) que anit van vetllar armes i van passar a formar part, com a vertaders cavallers, de la nostra Germandat. 

Res més a dir de la passada nit, només guardar el record del millor acte que podríem tindre per a celebrar el nostre I Aniversari com a Secció de combat de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta - DESPERTA, FERRO! - 


Gracies a tots els que ens vau acompanyar anit i els que no vau poder vindre. 


- DESPERTA, FERRO! -



(castellano) 

" (El articulo esta redactado el día después del acto)

No tenemos palabras para describir la noche vivida ayer en la Vetlla d'Armes de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

La velada comenzó con la llegada de los nuevos cavallers en riguroso silencio acompañados por sus padrinos hasta el ermitorio de Sant Francesc de la Font a la luz de las antorchas y velones. 

Una vez finalizado el tiempo de reflexión y oración dentro de la ermita bajo el altar del Santo, los nuevos cavallers y el resto de participantes de esta noche, cenaron a la luz de las antorchas el típico pollo al horno al estilo medieval. 

Tocadas las 22.00 h. dio inicio la romería con los fuertes ritmos de nuestros tambores y bombos que rompían el silencio durante todo el recorrido y hacían de guía para los nuevos cavallers y los veteranos que caminaban en la oscuridad de la noche.

Haciendo descanso en el colegio Mater Dei y cantando la Salve a nuestra patrona la Verge de Lledó, la comitiva demostró su fidelidad a los patronos y, emprendiendo la marcha hacia el ermitorio de la Magdalena, dio comienzo el verdadero peregrinaje de juramento de los nuevos cavallers.

A los pies de la montaña donde esta situada la ermita de la Magdalena, nuestros tambores y bombos cambiaron el ritmo y con paso firme a ritmo cristiano comenzaron la ascensión dejando atrás el cansancio y con la motivación de celebrar nuestro primer año de vida como Sección y la entrada de los miembros a formar parte oficialmente de la Germandat. 

Llegados arriba al ermitorio y con el esfuerzo reflejado en nuestros rostros, recibimos las felicitaciones de todo el publico que allí se congregaba para ver el acto. Al rededor de 70 personas agradecieron el sacrificio y acompañaron a la Germandat durante todo el acto de nombramiento de los 10 nuevos cavallers que anoche pasaron a formar parte de la Germandat. 

Desde estas palabras felicitamos a nuestros miembros (Edu, Albert, Jose, Joan Q., Jaume, Joan R.) que anoche juraron armas y pasaron a formar parte, como verdaderos cavallers, de nuestra Germandat. 

Nada más que añadir de la pasada noche, nada más guardar el recuerdo del mejor acto que hemos podido tener para celebrar nuestro I Aniversario como a Sección de combat de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta - DESPERTA, FERRO! - 

Gracias a todos los que nos acompañasteis anoche y a los que no pudisteis acudir. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada